Recente Werken

Loading...

Een extra aftap punt kan handig zijn als u een van een bepaald product een kleine hoeveelheid nodig hebt. Onder de meeste silo’s zijn vijzels bevestigd, waardoor het lastig is om even snel een kleine hoeveel af te tappen.  Wij monteren in de meeste gevallen de extra aftap aan de trechter van de silo. Dit doen door middel van een pvc pijp en een rvs aftapschuif. De meest gangbare maten zijn 160mm t/m 250mm.

 

Na verloop van tijd gaan bochten slijten, dit komt omdat er met hogedruk voer of een andere soort product tegen de bocht wordt geblazen waardoor de bocht warm wordt en er een slijt gat ontstaat.

Door de controleren of dat de bocht ook aan de binnenkant van de silo is versleten wordt er bepaald of dat er een nieuwe inblaasbocht wordt geplaats ook wel een snavelbocht genoemd

Siloservice de Langen maakt gebruik van een gegalvaniseerde gesloten inblaasbocht. Het voordeel van een gesloten inblaasbocht dat het uit een geheel bestaat waardoor de constructie sterker is en het product naar beneden blaast.

Bij andere type inblaasbochten kan het voorkomen dat na verloop van tijd de half ingeslepen buis van de stoot/kets plaat afbreekt waardoor het product uiteindelijke in de silo valt en een slijt gat in de silo wand blaast met van alle gevolgen van dien.

Tegenwoordig wordt de indeling van stallen nog weleens aangepast. Waardoor de aanlevering van een bepaald product niet meer op de juiste bestemming kan komen. Het is dan handig om door middel van een vulleiding de juiste plaats de te bereiken.

Ook kunnen wij de vulleiding van een uw silo aanpassen. Vroeger werd er veelal gebruik gemaakt van pvc of 90mm vulleidingen.

Siloservice de Langen maakt gebruik van 102mm gegalvaniseerde vulleiding. Deze maat wordt tegenwoordig veel gebruikt, en wordt aanbevolen door mengleveranciers omdat het grote van vulleiding het vullen van de silo bevordert.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de aftap schuif defect raakt. Dit kan zijn door slijtage, corrosie of een ander probleem. Wanneer de aftapschuif niet meer goed sluit blijf en/of het product blijft lekken is het handig de aftapschuif te vervangen.

Wij maken standaard gebruik van rvs aftap schuiven met een diameter van 160 t/m 320mm. Mocht u liever thermisch verzinkt hebben dan is dit ook mogelijk op aanvraag.

Wanneer de aftapschuif niet rechtstreeks in de silo past maken wij gebruik van een polyester verloop deze verloop bevestigen we dan aan de regenrand van de silo

Bij Siloservice de Langen kunt uw terecht voor reparaties van alle polyesterwerkzaamheden.

Bijvoorbeeld:

Een extra aftap punt in de trechter van een silo, of juiste het verwijderen van een aftappunt.
Of het aanbrengen van druk en sensor punten.

Heeft u scheur of slijtgat in de silo of is het dak van uw kalver hut kapot? Wij repareren dit zorgvuldig met glasmatten en hars.
Uit ervaring blijkt dat het produkt eerst goed moet woorden voor behandeld. Dit is nodig om een goede hechting te krijgen. In sommige gevallen kan voorgekomen dat oude lagen polyester weer los laten met alle gevolgen van dien.
Wij maken gebruik van verschillende hars soorten.

Na verloop van tijd  worden silo aan de buitenkant smerig en kan er mos groei ontstaan. Het nadeel hiervan is dat je niet goed meer kunt hoe vol de silo zit.

Ook wordt het geadviseerd minimaal een keer per jaar de silo aan de binnenkant te reinigen, dit is in Duitsland verplicht.

Aan de binnenkant van de silo kan schimmel ontstaan. Schimmel kan ontstaat doordat het product te warm de silo in wordt geblazen waardoor condens ontstaat. Ook temperatuur verschillen helpen hier aan mee.

Door middel van een hogedruk reiniger kan de silo zowel van buiten als binnen worden gereinigd.

Om uw silo’s van binnenuit de te inspecteren en te reiniging is het handig om een mangatluik te plaatsen. Hierdoor kunt u makkelijk de silo betreden waardoor het aangekoekte product en/of schimmelvorming verwijderd kan worden. Het mangatluik wordt bevestigd in de trechter van de silo. Hoe breder de trechter hoe langer het mangat komt te zitten.

 

 

 

Siloservice de Langen is ook te benaderen voor andere werkzaamheden.

In de hoogte kunt u denken aan bijvoorbeeld.

  • Snoeiwerkzaamheden
  • Schoonmaken of schilderen van boeiboordelen van een gevel